بهترین روش های بک آپ گیری از سرور و شبکه

دسته بندی ها :
بهترین روش های بک آپ گیری از سرور و شبکه

روش های بک آپ گیری : حتما کلمه بکاپ را شنیده‌اید اما آیا تابحال از آن استفاده کرده‌اید و یا اینکه اصلا لزوم استفاده از Backup را می‌دانید؟ شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که اشتباهی عکس و یا فایلی را پاک کرده‌اید و یا با ویروسی شدن آن دیگر امکان دسترسی به آن وجود نداشته باشد. اگر به هر دلیلی اطلاعات خود را از دست بدهید، راه‌حلی وجود دارد؟

چطور مطمئن باشیم که اطلاعات ما روی این دیوایس‌ها امن هستند؟ چگونه از فایل‌های مهم خود بکاپ تهیه کنیم؟اگر تصور شما این است که هرگز اطلاعاتی که روی تلفن، کامپیوتر، تبلت، هارد درایو یا حتی NAS و DAS و SAN شماست، مشکلی پیدا نخواهند کرد و همیشه در دسترس و امن هستند، با ما همراه باشید تا راهکاری برای رسیدن به این ایده‌آل، پیدا کنیم. آنچه در این محتوا می‌خوانید:

مشاوره و خرید تجهیزات شبکه ، سرور، اکتیو، پسیو
شرکت توسعه شبکه آداک با بیش از 20 سال تجربه و سابقه فعالیت در زمینه فروش تجهیزات شبکه (اکتیو و پسیو)، سرورهای HPE و ملزومات ماشینهای اداری آماده مشاوره ، طراحی و خدمات مربوط به دیتاسنترها ، عرضه رک های دیجیتالی هوشمند مخصوص اتاق سرور، و خدمات کابل کشی طبق استاندارد BICSI و ، TIAتوسط تکنسین ها و مهندسین مجرب و با پشتوانه فنی بیش از ده ها قرارداد پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری سازمانها، شرکت ها و کارخانجات صنعتی ایران، شما را تا مقصد پروژه همراهی خواهیم کرد. قبل از خرید با کارشناسان آداک در تماس باشید. شماره تماس 021-91303098 ده خط .

 

 

۱- RAID

می‌توانید از انواع پیکربندی‌های RAID استفاده کنید: RAID 0, 1, 5, 6, 10 …. با انتخاب مناسب‌ترین پیکربندی RAID می‌توانید ریسک Data Loss که در نتیجه خرابی غیرمنتظره هارد دیسک اتفاق می‌افتد را کاهش دهید.

با انجام تنظیمات Spare Drive، وقتی یه هارد در هر یک از RAID Volume ها خراب شود، هارد Spare به صورت خودکار، جایگزین هارد خراب می‌شود تا از فقدان داده جوگیری شود.

۲- تکنولوژی‌های ذخیره سازی و استوریج

تکنولوژی‌های ذخیره سازی و استوریج برای حفاظت از داده استفاده می‌شود و بکاپ تهیه شده که در واقع کپی اطلاعات است، با امنیت کامل روی هارد درایو یا Tape ذخیره می‌شود.

۳- Mirroring

با تکنولوژی Mirroring که Replication دقیقی ار فایل‌ها یا وب‌سایت ایجاد می‌کند باعث می‌شود اطلاعات شما در بیش از یک مکان، قابل دسترس باشند.

۲- تهیه بکاپ

در ادامه، مفصل به این مقوله می‌پردازیم.

۴- رمزگذاری

دو روش برای رمزگذاری پیشنهاد می‌شود:

  1. IP Blocking: لیست کسانی که مجازند به اطلاعات مورد نظر دسترسی داشته باشند را تهیه کنید و در کنار آن لیست سیاه کاربران را هم تهیه کنید. کاربران لیست سیاه با IP هایشان نمی‌توانند به اطلاعات شما دست یابند.
  2. رمزگذاری هارد درایو: اگر با استفاد از ابزار رمزگذاری، هارد خود را رمزگذاری کنید، حتی اگر دزدیده شود هم قابل دسترسی یا رخنه نیست.

جدول زیر راهنمای خوبی برای شماست تا انتخاب راهکار بکاپ گیری مناسب خود را انتخاب کنید.

راهنمای انتخاب راهکار بکاپ گیری مناسب

۵- Data Deduplication

Data Deduplication که به صورت Data Dedupe هم شناخته می‌شود نقش مهمی در بکاپ مبتنی بر دیسک دارد. Dedupe، کپی‌های Redundant از داده را حذف کرده و ظرفیت لازم برای بکاپ ها را کاهش می‌دهد.

۷- یکپارچگی بکاپ و Disaster Recovery

از دیگر تکنولوژی‌های Data Protection که با هم ترکیب می‌شوند، ادغام بکاپ و قابلیت‌های DR است. در این زمینه مجازی سازی نقش مهمی دارد و علاوه بر تهیه کپی، به انجام CDP هم می‌پردازند.

حال بیایید به تفاوت بکاپ و DR بپردازیم.

امروزه Replication و Snapshot ها ریکاوری را سریع‌تر انجام می‌دهند. اگر سروری Fail شود، داده از بکاپ در استوریج اصلی، جایگزین می‌شود اما باید توجه داشته باشیم که بکاپ ها در معرض تغییر و اصلاح نباشند. حال چگونه این کار انجام شود؟ ابتدا با مفهوم Differencing Disk آشنا می‌شویم.

بکاپ گیری چیست؟

اگر از داده‌ها و اطلاعات خود، کپی تهیه کنید در واقع از اطلاعات خود بکاپ گرفته‌اید. حالا خیالتان راحت است که هر اتفاقی هم بیفتد، به اطلاعات خود دسترسی خواهید داشت و می‌توانید داده‌های اصلی را بازیابی کنید، حال این داده‌ها می‌تواند عکسی در گوشی موبایل باشد و یا اطلاعات حیاتی یک سازمان.

سازمان‌های امروزی حتما از شبکه‌های کامپیوتری و اینترنت استفاده می‌کنند پس طبیعیست که در معرض خطراتی مثل ویروس‌ها، بدافزارها و باج‌افزارها و … قرار گیرند. اگر فایل‌های اتوماسیون اداری سازمان دچار مشکل شوند، تمام داده‌ها و سوابق پیشین از بین می‌رود. و یا اگر فایل‌هایی که به صورت اشتراکی و پابلیک در سرورها قرار می‌گیرند، با مشکلی مواجه شوند،

نتیجه:

نتیجه کار پرسنل سازمان از بین خواهد رفت. ایمیل‌ها، اطلاعات شخصی و تمامی مستندات یک شرکت می‌توانند آینده یک کسب‌وکار را رقم بزنند پس عقلانی‌ترین راه تامین امنیت داده‌ها و اطلاعات است و برای این کار بکاپ گیری از اطلاعات مطرح می‌شود.

در سطح کاربر خانگی و شخصی، کافیست اطلاعات خود را روی هارد یا فلش ذخیره کنید اما در سطح سازمانی و شرکتی این کار ممکن نیست. مناسب‌ترین راه، تهیه Backup به صورت متمرکز و همیشگی است که بتوان بر بخشی از مشکلات امنیت اطلاعات غلبه کرد. برای سازمان‌های کوچکتر با خرید سرور بکاپ با ظرفیت ذخیره‌سازی بالا مناسب است اما استفاده از دستگاه‌های مخصوص این کار که ظرفیت‌ها، امکانات و هزینه‌های قابل قبول‌تری را ارائه می‌دهند، بهتر است. با رشد تصاعدی این داده‌ها و اطلاعات، آیا این کار، ممکن است؟

انواع روش های بکاپ گیری داده

نرم افزار بکاپ گیری از فایل ها از راهکارهای بکاپ گیری مختلفی استفاده می‌کنند که در ادامه برخی از آنها را توضیح می‌دهیم:

Full backup چیست؟

در Full Backup از تمام داده، بکاپ گرفته می‌شود. نرم افزار بکاپ گیری، کاری به تغییرات و اضافه و کم شدن دیتاها ندارد و از همه آنها بکاپ می‌گیرد. مزیت آن سرعت و سهولت در بازیابی اطلاعات است اما عیب آن فضای زیاد ذخیره سازی است که لازم دارد چون از یک دیتا چند نسخه ذخیره شود.

Incremental backup چیست؟

بسیاری از نرم افزارهای بکاپ گیری تحت شبکه از روش بکاپ گیری افزایشی استفاده می‌کنند. در Incremental backup، اول Full Backup تهیه می‌شود و در بکاپ گیری‌های بعدی فقط از تغییرات اعمال شده روی دیتاها بین دو زمان بکاپگیری، بکاپ گرفته می‌شود. پس محتوای بکاپ ها تکراری نیست. مزیت روش پشتیبان گیری افزایشی نسبت به فول بکاپ، سرعت بالاتر در تهیه بکاپ و فضای ذخیره سازی کمتر است اما پروسه ری استور کردن نسبت به فول بکاپ پیچیده‌تر و با سرعت کمتری همراه است.

Reverse incremental backup چیست؟

مزیت این روش، کارایی در بازیابی است چون تعداد زیادی بکاپ افزایشی نداریم.

کلود بکاپ یا Cloud Backup چیست؟

سرویس‌های ابری زیادی هستند که سرویس بکاپ گیری را ارایه می‌دهند. چند سرویس ابری عمومی یا Public Cloud عبارتند از: Microsoft Azure و Amazon Glacier و Amazon S3 و ElephantDrive و Symform و Google Cloud Storage و  OpenStack Swift و WebDAV.

انواع سرویس های کلود بکاپ یا Cloud Backup

اما بکاپ گیری روی سرویس های پابلیک کلود، با ریسک‌هایی همراه است:

اولین مساله، Privacy است. به طور کلی ما نمی‌توانیم اتفاقاتی که در پابلیک کلود می‌افتد را کنترل کنیم مثلا اگر سرویس ابر عمومی تصمیم بگیرد که شرایط استفاده را عوض کند، کاری از دست ما بر نمی‌آید یه عنوان مثال چگونگی استفاده از فایل‌ها، عکس‌ها و ویدئوها را تغییر دهد.

دوم این که امکان پاک شدن عکس‌ها و ویدئوها و بکاپ های ما وجود دارد مثلا گوگل اعلام کرده که بکاپ های اندرویدی دیوایس‌هایی که دو ماه غیرفعال باشند، به طور خودکار پاک می‌شوند. می‌بینید که داشتن بکاپ روی کلود چندان قابل اعتماد نیست.

اساسا پاسخی برای این سوال که چه روش بکاپ گیری می‌تواند ۱۰۰ درصد، امنیت اطلاعات ما را حفظ کند وجود ندارد اما توصیه ما این است که قانون ۳-۲-۱ را فراموش نکنید تا در صورت وقوع شرایط غیرمنتظره، اطلاعات شما در امان باشند. این قانون را در همین محتوا معرفی می‌کنیم.

بهترین نرم افزارهای بکاپ گیری از سرور، سال ۲۰۲۰

در این قسمت ۲۰ تا از بهترین نرم افزارهای بکاپ گیری از سرور و سرور مجازی که G2 اعلام کرده را نام می‌بریم:

  1. Acronis Cyber Backup
  2. Veeam Backup & Replication
  3. Acronis Cyber Backup Cloud for Service Providers
  4. MSP360
  5. SolarWinds Backup
  6. NAKIVO Backup & Replication
  7. Altaro VM Backup
  8. Rubrik
  9. AWS Backup
  10. Cohesity DataPlatform
  11. Druva Phoenix
  12. Arcserve UDP
  13. Unitrends DRaaS
  14. Barracuda Backup
  15. EaseUS Data Recovery
  16. Azure Backup
  17. Vembu BDR Suite
  18. Altaro VM Backup for MSPs
  19. Veritas NetBackup
  20. Veritas Backup Exec

مزایای آرشیو داده

بزرگترین مزیت آرشیو داده کاهش هزینه‌های استوریج اصلی است. استوریج اصلی معمولا گران‌قیمت است زیرا یک آرایه استوریج یا Storage Array باید سطح مناسبی از IOPS را برای تامین نیازهای عملیاتی کاربران در فعالیت‌های خواندن/نوشتن فراهم کند. در مقایسه با آن، استوریج آرشیو هزینه‌های کمتری دارد زیرا مبنی بر کارایی پایین و بالا بودن ظرفیت رسانه ذخیره سازی است.

مزیت دیگر استوریج بایگانی، کاهش حجم داده‌ای است که باید بکاپگیری شود.

چون Tape قابلیت حمل دارد، بایگانی مبنی بر Tape مصرف انرژی کمتری نسبت به سیستم‌های دیسکی دارد در نتیجه هزینه‌های استوریج آرشیو کاهش می‌یابد.

استوریج کلود روش دیگریست که ارزان است اما به سرمایه متداوم نیاز دارد به علاوه هزینه‌ها در طول زمان رشد خواهند کرد زیرا داده‌های بیشتری باید به صورت کلود ذخیره شوند.

چرا Tape مناسب‌ترین ابزار برای تهیه بکاپ و آرشیو است؟

Tapeها نسبت به سایر ذخیره‌سازها فضای بیشتری را فراهم می‌کنند و در برابر این حجم و ظرفیت، هزینه بسیار کمتری را اعمال می‌کنند. طول عمر دستگاه‌های ذخیره‌سازی معمول هم نسبت به Tapeها کمتر است. نوارها همچنین برق کمتری نیز استفاده می‌کنند و با وجود نرم‌افزارها (مثلا HPE Data Protector) و تکنولوژی‌های بکاپ گیری، می‌توان این کار را به صورت خودکار و بدون نیاز به نیروی ماهر انجام داد. بسیاری سازمان‌ها برای راه اندازی بکاپ سرور و تهیه بکاپ و آرشیو از اطلاعات خود از تکنولوژی Tape استفاده می‌کنند. محتوای مکمل این مبحث “محتوای “ذخیره سازی مبتنی بر نوار یا Tape” است.

چرا از استوریج کیونپ استفاده کنیم؟

استوریج کیونپ، سیستم ذخیره سازی مرکزی شما با چندین هارد درایو است که همیشه به اینترنت متصل و همیشه (هرجا و هر زمان) در دسترس است. با وجود سیستم عامل QTS یا QNAP Turbo Operating System، به راحتی می‌توانید از استوریج کیونپ استفاده کرده و راهکارهای جامع و قابل سفارشی سازی آن را استفاده کنید که شامل مدیریت فایل، مدیریت بکاپ و مدیریت دانلود‌، مجوز‌های دسترسی و غیره، به صورتی قدرتمند است. استفاده از همه این قابلیت‌ها به دانش پیچیده‌ای از آی تی نیاز ندارد. NAS استوریج QNAP زندگی شما را به شکل شگفت انگیزی آسان می‌کند.

منبع

مشاوره و خرید تجهیزات شبکه ، سرور، اکتیو، پسیو
شرکت توسعه شبکه آداک با بیش از 20 سال تجربه و سابقه فعالیت در زمینه فروش تجهیزات شبکه (اکتیو و پسیو)، سرورهای HPE و ملزومات ماشینهای اداری آماده مشاوره ، طراحی و خدمات مربوط به دیتاسنترها ، عرضه رک های دیجیتالی هوشمند مخصوص اتاق سرور، و خدمات کابل کشی طبق استاندارد BICSI و ، TIAتوسط تکنسین ها و مهندسین مجرب و با پشتوانه فنی بیش از ده ها قرارداد پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری سازمانها، شرکت ها و کارخانجات صنعتی ایران، شما را تا مقصد پروژه همراهی خواهیم کرد. قبل از خرید با کارشناسان آداک در تماس باشید. شماره تماس 021-91303098 ده خط .

 

مطالب مرتبط

نظرات شما

نیاز به کمک دارید؟ با ما چت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در واتساپ روی یکی از اعضای ما در بخش زیر کلیک کنید
ما معمولاً در کمتر از چند دقیقه پاسخ شما را می دهیم 😉